Kallio Terveys ja prep-etävastaanotot – palvelukuvaus

Tietoa, mikä prep on ja kenelle se soveltuu, löytyy täältä.

Jos etävastaanoton tarpeesi koskee jotain toista asiaa, tutustuthan Kallio Terveyden aikaperusteisiin etävastaanottoihin.

Aloituskäynti ja siihen liittyvät asiat

Hinta asiakkaalle: 99 €

Varaa itsellesi sopiva aika nettisivuilta. Saat ennen vastaanottoa sähköpostitse linkin, jonka kautta pääset kirjautumaan etävastaanotto-ohjelmistoon. Etävastaanottosivustolla sinulta tiedustellaan kattavasti taustatietoja, jolla kartoitetaan terveydentilaasi, riskiäsi saada hiv-infektio ja hoitoosi vaikuttavia seikkoja.

Tapaat videovastaanottoajallasi lääkärin, joka käy kanssasi läpi taustatietojasi ja arvioi, millainen strategia olisi kannaltasi paras hiv-tartunnan estämiseksi. Saat tietoa prepistä, sen käyttötarkoituksesta, sen käyttöön liittyvistä tekijöistä ja syistä, jotka voivat estää prepin käytön. Saat myös tietoa prepin mahdollisista haittavaikutuksista.

Jos päädytään prepin käyttöön, saat postitse lähetteen ja ohjeet laboratoriokokeisiin. Samassa kirjeessä on lähete myös ensimmäisen kuukauden kontrollikokeisiin. Saat laskun aloituskäynnin sisällöstä (99 €).

Käyt laboratoriokokeissa valitsemassasi yksityispotilaita palvelevassa laboratoriossa (hinta riippuu laboratoriosta). Tyypillisiä tutkittavia kokeita ovat seksitautitestit (hiv, kuppa, klamydia, tippuri, hepatiitti B – ja C) sekä kreatiniini (”munuaiskoe”).

Kun vastaukset ovat tulleet, ne käydään kanssasi läpi. Jos jotain ilmenee, asiasi hoidetaan ilman lisäveloitusta lääkäriltä. Jos munuaisarvosi sallii, eikä sinulla ole syytä epäillä hiv-infektiota, saat 2 x 30 tabletin reseptin prepiin.

Ensimmäisen kuukauden kontrollikäynti ja siihen liittyvät asiat

Hinta asiakkaalle: 0 € (sisältyy aloituskäyntiin)

Käy ensimmäisen kuukauden kontrollikokeissa nelisen viikkoa prepin käytön aloittamisesta (hiv-testi; hinta alkaen n. 25 € yksityispotilaita palvelevissa laboratorioissa). Lääkärin kanssa käydään läpi, kuinka prepin käyttö on sujunut ja sovitaan hoidon jatkosuunnitelma. Hiv-statuksen ollessa negatiivinen saat 30 tabl. verran prepiä reseptille.

Seuraavat kontrollikäynnit ja niihin liittyvät asiat

Hinta asiakkaalle: 99 € / kontrollikäynti

Kontrollivastaanotot ovat prepin jatkuvassa käytössä kolmen kuukauden välein, tarpeenmukaisessa (engl. on-demand PrEP / event-driven PrEP) käytössä kun edellinen resepti on loppumassa tai vähintään puolen vuoden välein. Laboratoriokokeissa käydään vähintään kolmen kuukauden välein ja niiden sisältö riippuu prepin käyttötavastasi ja muista tekijöistä. Kontrollivastaanotoista ja kaikesta prepiin liittyvästä seurannasta niiden välillä veloitetaan 99 €. Jollei todeta vasta-aiheita, kirjoitetaan prepiä 3 x 30 tablettia.

Milloin prep-hoitosuhde Kallio Terveydessä päättyy?

Voit päättää prep-käynnit, kun itse haluat: et ehkä enää tarvitse prepiä tai prep-hoitosi jatkuu toisen asiantuntijan kanssa.

Hoitosuhde joudutaan päättämään, jos prep-seuranta ei toteudu asianmukaisesti tai aiemman käynnin maksamaton lasku on mennyt perintään.